פורסם ב- כתיבת תגובה

פינה של שלווה – פינת האוכל שלנו

מה בסך הכול אנחנו רוצים? לשבת בנוחות ולאכול ארוחה. אחרי שעמלנו והכנו את האוכל, שלב הישיבה סביב השולחן אמור להיות השלב הפשוט. המציאות, כמובן, רחוקה מכך. מספר הנפשות האוכלות בבית ומספר המשתתפים בארוחות מיוחדות יכולים להיות כה שונים זה מזה, עד שיש צורך בהתאמה אישית של אזור הישיבה לצרכים האינדיבידואליים של כל בית ובית.

עבור מצבים אלו בדיוק, מציעות חברות המטבחים מגוון רחב של אפשרויות. שולחן פינת אוכל הוא הבחירה הקלאסית, אך במרוצת השנים למדנו להכיר את האפשרות לשים דלפק במטבח. בשנים האחרונות נכנס לחיינו גם ה"אי" – אותה יחידה העומדת במרכז המטבח ואינה מחוברת לשאר חלקיו. האי מאפשר לשלב בין משטח עבודה לאזור ישיבה ומספק פתרון נוסף.

המורכבות בהתאמה של הפתרון לצורך אינה נובעת רק ממספר הסועדים. מגוון החומרים והפיתוחים הטכנולוגיים הופכים את הבחירה להרבה יותר מורכבת ומאתגרת.

מטבחי דקור, שני איים
מטבחי דקור, שני איים

פינת האוכל

הבחירה הפשוטה והמוכרת ביותר היא, כאמור, שולחן אוכל עם כסאות – אפשרות זמינה גם במקרים של מטבח לא גדול במיוחד. השולחן יכול לשמש ליומיום כאשר הוא עומד במטבח ולצידו, בפינת האוכל, יהיה שולחן גדול ומעוצב יותר לארוחות גדולות. גם העיצובים מגוונים: כפרי, מודרני, עתיק ומפואר הם רק חלק ממגוון העיצובים.

הדבר העיקרי המשפיע על הסגנון העצובי הוא החומר ממנו עשוי השולחן. שולחנות העשויים מ-MDF יכולים להיות בכל סגנון עיצובי שתרצו, הודות ליכולת לעבוד בקלות עם חומר זה. עם זאת, יצרנים ויבואנים רבים אינם נוהגים לעבוד איתו כלל. לפיכך, אפשר למצוא אותו בעיקר בשולחנות ליומיום. פעמים רבות תמצאו שולחנות אוכל כאלה מעץ ליבנה, הנחשב לאיכותי במיוחד, או כאלה שהוכשרו מעץ בוק, צפצפה, אורן ועוד. אפשרות אחרת היא שילוב של נסורת עץ עם בלילת דבק חזקה במיוחד.

האפשרות השלישית היא, כמובן, עץ מלא. נהוג לעשות שימוש בחומר זה לשולחנות פינת האוכל, מאחר שמדובר בחומר מרשים ויקר יותר. גם במקרה זה, חשוב להתייחס לסוג החומר, כלומר, העץ. עץ אלון או אגוז אפריקאי יספקו לשולחן מראה כפרי, בעוד שעץ מהגוני או עץ אגוז אמריקאי יוצרים מראה קלאסי. לעומתם, שימוש בעץ מייפל מעניק לשולחן מראה צעיר, ואילו שולחן עשוי שורשי עץ מעניק מראה יוקרתי במיוחד.

תחום זה מושפע באופן טבעי מטרנדים. בעבר נהוג היה לעשות שימוש בעיקר בעץ גושני עבור שולחנות עם רגליים בגודל 20 על 20 ס"מ, אך כיום נהוג בבתים רבים לשלב שולחנות בקווים הנקיים, אשר עשויים, לדוגמא, מזכוכית. השימוש בחומרים נקיים כאלה אינו סותר בהכרח את הרצון למראה רטרו, למשל – דבר שיכול להתבטא בעיצוב הרגליים.

מי שממשיך לבחור בעצים, עושה זאת לרוב עם עץ אלון או ליבנה, הנותן לפינת האוכל מראה כפרי. בפועל, הטרנדים העיצוביים משתנים בכל 10-15 שנה. עם זאת, כדאי לבחור בשולחן שתמשיכו ליהנות ממנו גם בעוד מספר שנים, ולא בשולחן ייחודי שתרצו להחליף תוך זמן קצר.

הרגליים

כפי שכתבנו, ישנה חשיבות לרגליים של השולחן בכל הקשור למראה אותו אתם מקבלים, כמו גם לנוחות הישיבה. בעבר היה נהוג לעצב שולחנות לפי שולחן בעל ארבע רגליים פינתיות, אך כיום זה כבר אינו מקובל, שכן ארבע רגליים תוחמות את מקום הישיבה. הפתרון העיצובי הוא למקם את רגל השולחן עמוק מתחת לשולחן ולא במסגרת שלו. כך המקום לישיבה נותר חופשי ואפשר לבחור באיזו נקודה לשבת ללא מגבלה.

213-226-M01-282-100-NCS-j14

כדאי לדעת שהרגליים הפנימיות מתחלקות לשתי קטגוריות עיקריות: רגליים ישרות ורגליים שבורות, כלומר רגליים הבנויות בזווית מסוימת. לדוגמא, רגליים הניצבות בזוית של 43 מעלות, זוית המעניקה לכלל השולחן מראה ייחודי. מלבד זאת, ההבדלים בין הרגליים יכולים להיות רבים. החל מרגליים ריבועיות ומלבניות, דרך רגליים מעוטרות או נקיות וכלה ברגליים עבות או דקות.

חרף ההבדלים הרבים, הגודל הסטנדרטי לרגלי שולחן הוא של רגליים בצורת ריבוע ובמידה של 10 על 10 ס"מ. האופציה המבוקשת היא, כאמור, רגל מרכזית, המחליפה את ארבע הרגליים המסורתיות

 

הגודל

שולחן אוכל ליומיום מגיע לרוב בגודל סטנדרטי בהתאם למספר הנפשות בבית, כלומר ארבעה או שישה אנשים. אך בכל הקשור לשולחן פינת אוכל, זה יכול להיות גדול הרבה יותר, ולהכיל בו-זמנית גם 12 אנשים. שולחן לפינת אוכל מכיל, כמובן, את האפשרות להאריך אותו – אופציה חשובה כאשר מדובר בארוחות גדולות מהרגיל.

בהתאם לכך, תמצאו בחנויות השונות שולחנות בגדלים המתחילים ב-1.2 מ', נפתחים עד ל-5.2 מ' ומתאימים ל-24-26 איש; שולחנות שבסיסם מגיע ל-2.5 מ' והם נפתחים עד לשולחן באורך של 8 מ' ומתאימים ל-32 איש; ועוד. עבור דירות קטנות, אפשר לרכוש שולחן באורך של 1.2 מ', הנפתח לשולחן באורך 4.2 מ' ומתאים לכ-20 איש. זהו שולחן אידיאלי למבוגרים העוברים לגור בדירה קטנה ומארחים בה את הילדים והנכדים. בתוך המבחר הזה, מרבית הצרכנים רוכשים שולחן באורך 1.8 מ' הנפתח ל-3 מטרים, וזאת משום שבמקרים רבים האנשים עושים שימוש בשולחן אחד ליומיום ולארוחות גדולות ומיוחדות גם יחד.

הארכת השולחן יכולה להתבצע בצורות שונות. ישנה אפשרות של פלטה היוצאת מצד השולחן, ואפשרות אחרת היא פתיחה של הפלטה המרכזית לשתיים והוצאת הפלטה הנסתרת מתחתיה. בעבר היינו מאריכים שולחן בצורה פיזית, אך כיום ישנן אפשרויות נוספות. הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת להאריך את השולחן עם שלט רחוק, כאשר במעמקי השולחן ישנו מצבר המאפשר מאות שעות של פתיחה וסגירה של השולחן ללא חיבור לחשמל. אפשרות אחרת היא לבחור בשולחן עם מנגנון מכאני העוזר בהזזת פלטות בנוחות.

כאשר אתם בוחרים בפתיחה של שולחן, חשוב שהשולחן יהיה יציב במצבו הפתוח. לכן מומלץ לבדוק את נוחות פתיחת השולחן טרם רכישתו.

2016-05-03_16-35-47

הארגונומיה

גובה סטנדרטי למשטח העליון בשולחן הוא 70-75 ס"מ – גובה המאפשר אכילה נוחה למרבית האנשים באופן בו פלג הגוף העליון מקבל תמיכה. הגובה האידיאלי הוא 74 ס"מ.

מידות הרוחב של השולחן צריכות להיות לפחות 80 ס"מ, כדאי אפילו 120 ס"מ אך לא מעל זה, כך שתמיד יהיה נוח להגיע למרכז השולחן. רצוי להשאיר לכל סועד 60 ס"מ רוחב – זו המידה הממוצעת של אדם שזרועותיו נפתחות במצב אכילה. לשם המחשה, סביב שולחן עגול בקוטר 90 ס"מ יכולים לשבת ארבעה סועדים בקלות. עם זאת, שולחן עגול שקוטרו עולה על 250 ס"מ לא יהיה נוח, מאחר שהשוליים הגדולים יקשו על הגעה למרכז השולחן.

2016-05-03_16-27-53

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *